Meille siis tuli entisten kahden lisäksi kaksi uutta. Oikeastaan nämä uudet ovat kaverini, mutta ne asuvat meillä ja minä hoidan niitä ja huolehdin niille peruskunnon luomisesta ja kouluttamisesta. Kun näin Jaskan ekan kerran, tiesin samantien että otamme kyseiset hevoset. En ole aikoihin nähny yhtä ressukkakunnossa olevaa hevosta. Nilkkoja myöten mutalietteessä lehmien kanssa samassa aitauksessa, epäsopivat varusteet ja kilometrin mittaset suksikaviot.
1969229.jpg

Meni noin kuukausi ennen kuin hevonen saatiin jaloiltaan sellaiseen kuntoon että sitä pystyi taluttelemaan ja että se halusi liikkua. Kuuden viikon jälkeen jalat ovat jo paremmat

1969231.jpg

Jaska on luonteeltaa tosi lutunen, kiltti ja luottavainen sekä perusrehellinen. Lore on herkempi ja ennen kuin pääsin  Loren selkään asti, juoksutin sitä noin viikon, Ensin vain suitsittuna, sitten satulan kanssa myös. En ole aiemmin nähnyt hevosen alkavan tärisemään kun sitä satuloidaan, mutta tämä hermoili selkeesti. Suitsittaessa oli vielä ihan rauhallinen, vaan kun satulan laittoi selkään ja alkoi mahavyötä kiristämään niin hevosen takapää alkoi vapisemaan. Juoksuttamisen jälkeen käytiin Loren kanssa aina kävelyllä ja olin NIIN tyytyväinen kun pääsin kolme päivää sitten ekan kerran Loren selässä saman pikkutien ratsain.